le-parlement-philippe-piraux-capturee.PNG

Toerisme

HotelAlgemene infoToerisme

Toerisme

Namur is een stad op menselijke schaal, vol charme en één van de Waalse toeristische trekpleisters.

De indrukwekkende Citadel, die dateert uit de XIe eeuw en die met een kabelbaan in directe verbinding staat met de binnenstad, biedt een prachtig uitzicht op de stad en de samenloop van Samber en Maas.  De Citadel is één van de grootste van Europa met meer dan 7km ondergrondse gangen die U doen teruggaan in de tijd, en U onderdompelen in het hart van een rijke geschiedenis.  Het wordt een meeslepend bezoek door de verschillende gerestaureerde gangen en galerijen van deze enorme Citadel.

Als U denkt dat Namur zich beperkt tot de Citadel en het fungeren als hoofdstad van Wallonië, zit U op het valse spoor.

Deze charmante stad bulkt van de activiteiten en « goede adresjes » om uit te testen. Eén dag zal zelfs niet volstaan om van alles te genieten.

Het « Oude Namur » zal U verrukken.  U kan er flaneren in de oude straatjes met de kleine winkeltjes, de mooie huizen met de oude bakstenen gevels en de gebouwen met een gedistingeerde architectuur.

Op Uw wandeltocht komt U verschillende kerken en meesterwoningen tegen, musea boordevol geschiedenis en kunstwerken engebouwen die getuigen van het cultureel en architecturaal verleden van de stad.

Namur is ook de gezelligheid van een keuken die traditie, lokale producten en gastronomie verbindt.  Ontdek het culinaire talent van de vele restaurants genomineerd door Gault en Millau!  Geniet van de « savoir faire » van de ongelofelijke chefs. Op het Naams grondgebied werden eveneens een tiental etablissementen verkozen in de Pop 2021 (beste adressen fast/street food  « gourmand !») Deze brede waaier van restaurants en brasseries is zeker een grote verleiding voor uw smaakpapillen.  De stad Namur organiseert ieder jaar eveneens tal van tentoonstellingen, festivals en andere aantrekkelijke evenementen.

Om toegang te krijgen tot de 2023 toeristische gids van de stad Namur, klik op: Toeristische gids.

Hotel le 830