Hotel le 830

Duurzaamheid

HotelAlgemene infoDuurzaamheid

Wij willen onze planeet behouden

Hotel Le 830 Namur verbindt er zich toe te werken met respect voor de natuur want we hebben geen plan(eet) B!

Ons doel is het verkrijgen van het Internationale "Green Key" ecologisch label.

Het klimaat is aan het veranderen.  Wij moeten dus noodgedwongen met zijn allen onze natuurlijke rijkdommen beschermen, verantwoord verbruiken en « groen » denken. Hotel Le 830 Namur is ervan overtuigd dat we met zijn allen een grote rol spelen in het beschermen van onze planeet voor de volgende generaties.

Wij hebben verschillende maatregelen genomen om onze energiebehoeften te verminderen, een deel van onze energie  zelf te produceren met zonnepanelen, en het internationaal duurzaamheidslabel « Green Key » te bekomen.

SAMEN KUNNEN WIJ IN ONS OPZET SLAGEN

Hotel le 830

Uitnodiging tot een ecologisch verantwoord gedrag

Hotel Le 830 Namur nodigt U uit tot een milieuvriendelijk verblijf:
Hoe hieraan meewerken?

=> Zorg dragen voor het water! Water is levensnoodzakelijk voor alle leven op aarde.  We kunnen bijdragen tot het waterbehoud door :

 • De kraan dicht te draaien :
  • In de douche terwijl men zich inzeept
  • Terwijl men zijn tanden poetst
  • Terwijl men zich scheert

     1 dichtgedraaide kraan = 12 liter water gespaard PER MINUUT!

 • Handdoeken meer dan eens te gebruiken.  Dit resulteert niet alleen in het besparen van water, maar eveneens in het besparen van vervuilend wasproduct.

  Een opgehangen handdoek betekent « ik ga hem nog eens gebruiken ».
  En handdoek op de grond betekent: “vervangen aub”.

  1 hergebruikte handdoek = 6l water bespaard.

=> Besparen op elektriciteit.  Deze wordt geproduceerd aan de hand van beperkte natuurlijke bronnen. Wij dragen bij tot het besparen van energie door:

 • Het licht, de TV, de air-conditioning uit te zetten alvorens de kamer te verlaten of te gaan slapen
 • Elektrische apparaten van het net te schakelen wanneer ze opgeladen zijn
 • De verwarming uit te schakelen als we de ramen openen
 • De ramen te sluiten als de air-conditioning aangezet wordt
 • Een gemiddelde kamertemperatuur van 18° aan te houden.  (De aanbevolen kamertemperatuur is 18°. 1° maakt een verschil van 10% op de energiefactuur!
Hotel le 830

Onze ecologische voetafdruk

Buiten het feit van onze klanten van onze ecologische principes te overtuigen, probeert het hotel, voor zover mogelijk de ecologische voetafdruk te verminderen.  Ziehier onze voornaamste verwezenlijkingen:

 • Wij hebben geïnvesteerd in 143 fotovoltaïsche panelen, die een groot deel van onze energiebehoeften dekken, o.a. voor de air-conditioning, die we voor het comfort van onze klanten wilden behouden
 • De vloerverwarming van de inkomhal en de fornuizen in de keuken gebruiken natuurlijk gas dat de minst vervuilende fossiele energiebron is (25% minder CO2-uitstoot vergeleken met andere fossiele energiebronnen)
 • Onze douchekoppen stellen ons in staat water te besparen (minder dan 9l per minuut)
 • Voor onze producten geven wij de voorkeur aan de korte omloop. Het begunstigen van handelaars en producenten in onze directe omgeving heeft vele voordelen: minder energieverbruik bij de aanvoer, minder verpakkingen, producten aan de juiste prijs (eco-verantwoord), versere producten, en eveneens belangrijk de verbondenheid  die ontstaat met de lokale ondernemingen.

  Onze centrale ligging in een belangrijke economische zone laat ons toe te werken met een groot aantal van deze plaatselijke ondernemingen. Bijvoorbeeld:
  • Bakkerij-patisserie Minne, onze ambachtelijke lokale bakker die ons dagelijks voorziet van verse broodjes en patisserie
  • Beenhouwer-charcutier JJ-Delvaux de Namur, die ons dagelijks vlees levert. Milieubewust, gebruikt de firma JJ-Delvaux zo weinig mogelijk verpakking en stelt alles in het werk om een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk te hebben
  • Nuance 4 Copyhouse, een lokale « groene » drukkerij die ons voorziet van het nodige drukwerk.
  • Stardekk, een Belgische, en Mews, een Nederlandse onderneming die ons voorzien van de hotel software
  • De Groep GM uit Frankrijk waar we onze milieubewuste welkomstgeschenken kopen die we in de kamers van onze klanten ter beschikking stellen. De Groep GM werkt samen met industriële partners die zich inzetten voor het respect voor de planeet en dienaangaande verschillende certificaten kunnen voorleggen.
 • Op onze parking zijn laaadpalen geïnstalleerd voor elektrische wagens die gevoed worden door onze fotovoltaïsche panelen
 • De cosmetica en andere producten die wij ter beschikking houden van onze klanten in kamers en badkamers zijn natuurvriendelijk en allemaal gemaakt van biogebaseerde, recycleerbare en gerecycleerde materialen.
  Wij hebben o.a. zeep- en shampoo verdelers met gegarandeerde inhoud zonder bewaarmiddelen, zonder kleurstoffen en gecertifieerd door Europese en Noorse Ecolabels (Nordic Swan). En verdeler van zeep waarborgt een vermindering van plastic gebruik (35x minder dan individuele pastic flacons). Zij zijn zo bestudeerd dat de verdeler dezelfde hoeveelheid milieuvriendelijk product levert als men 3 a 10 maal op de verdeler drukt.
 • Wij reinigen onze kamers, brasserie, keukens en publieke ruimten met ecologische producten van het merk Ecolab. Deze producten staan er garant voor onze wereld properder, gezonder en zekerder te maken, op die manier beschermen wij onze klanten ons personeel en het milieu. Er werd eveneens een dosagesysteem « Ecolab » geïnstalleerd, zodat er geen overgebruik is van producten en kosten bespaard worden.
 • Onze koffiemachines voor op de kamer bieden Puro Fair Trade koffiecapsules, en onze machines voor vergaderzalen bieden Puro Fair Trade biologische koffiebonen. Puro is een premium duurzaam Fair Trade koffiemerk dat helpt bij het creëren en beschermen van regenwoudreservaten in koffieproducerende landen. Puro koffie wordt geproduceerd door de brander Miko Coffee, een Belgisch familiebedrijf. 
 • etc

Wij zullen blijven investeren in een milieuvriendelijke toekomst zolang wij kunnen….  

 

 

 

Hotel le 830